Αριστερή Προοδευτική Διακυβέρνηση τώρα!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Οι αλλαγές εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την κυβέρνηση του κεφαλαίου είναι δραματικές. Σύμφωνα με το Μνημόνιο2 μέχρι το Δεκέμβριο 2011 πρέπει να ξεπουληθεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο και ιδιαίτερα στο ξένο, που έχει και τα “κότσια” να τη διαχειριστεί, δηλαδή έχει την υψηλή οργανική σύνθεση για να προβεί σε επενδύσεις τεχνολογικής αιχμής. Ακόμη και τον ήλιο είπε ο υποψήφιος γκαουλάιτερ ότι θέλουν να μας πάρουν αλλά ακόμη δεν έχουν βρει πώς θα μεταφέρουν την ενέργεια.
Θα πει κάποιος: Μα αφού έτσι κι αλλιώς οι υποδομές κι οι πόροι ανήκουν στο κεφάλαιο, δεν υπάρχει διαφορά αν τα διαχειρίζεται το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος, ο έλληνας ή ο ξένος επενδυτής σε κάθε περίπτωση παράγεται υπεραξία. Επομένως δεν έχει σημασία ποιος είναι ο εκμεταλλευτής αλλά να μην υπάρχει εκμεταλλευτής (τέτοια αριστερίστικα μηδενιστικά λέγαμε στην ΑΚΕΠ στα 80′s).
Η θέση αυτή είναι αριστερίστικη και αντικειμενικά προάγει το ξεπούλημα της Χώρας εξυπηρετώντας τη θέση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που θέλει μια Αριστερά “αμορτισέρ” που απλώς να εκτονώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η θέση αυτή είναι εγκληματικά εσφαλμένη, διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, με διαφορετικούς όρους, θα κοινωνικοποιηθεί η καπιταλιστική κρατική ιδιοκτησία και με διαφορετικούς όρους αν αυτή ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να μη τη χάσουν και φυσικά θα έχουν και τη δικαιολογία ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης να προβούν και σε επέμβαση-εισβολή.
Πρέπει να προστατέψουμε τη Χώρα από το ξεπούλημα, δηλαδή να προστατέψουμε εμάς τους ίδιους από την καταστροφή των υποδομών και την εξαθλίωση. Από το 2012, με τα πάντα ξεπουλημένα στα πλαίσια ενός εργασιακού χειμώνα, ο συσχετισμός θα είναι ιδιαίτερα αρνητικός και η απογοήτευση εμφανής. Θα πέφτουμε τόσο χαμηλά για μια επισφαλή θέση εργασίας που ο εξευτελισμός θα είναι ανείπωτος.

Προτείνω να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ άμεσα στην κατεύθυνση ανατροπής του Μνημονίου και την αποτροπή του ξεπουλήματος, κάνοντας προσπάθεια να ξεπεράσουμε τη θερινή ραστώνη. Θεωρώ ότι ο Λαός σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βλέπει τη Χώρα του να ξεπουλιέται και τους γκαουλάιτερ να κάνουν κουμάντο, νομίζω ότι το να πιαστούμε απ’ αυτό το λαϊκό συναίσθημα για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο αποτελεί τη σωστή τακτική.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνθημα αιχμής των μπολσεβίκων το 1915-17 δεν ήταν ο σοσιαλισμός αλλά η έξοδος από τον πόλεμο και η εθνικοποίηση των τσιφλικιών (χωρίς να θέλω να κάνω κάποια μηχανιστική μεταφορά του “τότε” στο “τώρα” αλλά να δείξω πώς αυτοί που πραγματικά ήθελαν την ανατροπή του καπιταλισμού έπιαναν το λαϊκό σφυγμό και τον κατηύθυνα στη στρατηγική τους). Όπως τότε η έξοδος σήμαινε αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων, αφού η αστική τάξη τάξη της Ρωσίας ήθελε τον πόλεμο, έτσι και σήμερα η εθνικοποίηση των τραπεζών, η ανατροπή του Μνημονίου κι η έξοδος από το Ευρώ οδηγεί στην αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων αφού δεν υπάρχει τμήμα της αστικής μας τάξης που να θέλει κάτι απ’ αυτά. Μπορεί να μη τα πετύχουμε όλα. Κάτι απ’ αυτά να πετύχουμε θα είναι κέρδος. Μπορεί να μη πέσει κι ο καπιταλισμός. Μα ακόμη κι αν δεν πέσει και παραμείνει ο δημόσιος πλούτος στο καπιταλιστικό Δημόσιο, πάλι κέρδος είναι για τους εργαζόμενους. Ποιος δεν μπορεί να το δει άραγε;
Προτείνω να βγάλουμε άμεσα μιαν αφίσα και να ξεκινήσουμε μια καμπάνια με σύνθημα:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!
Μ’ αυτό τον τρόπο θα δίνουμε και στο Λαό πρόταση διεξόδου, θα τον εφιστώντας του ότι τίποτε δεν θα πετύχουμε χωρίς τη συμμετοχή του, αλλά θα εντείνουμε και τις διεργασίες εντός της Αριστεράς για τη ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: