Έγινε μ’ επιτυχία η εκδήλωση για την Κρίση

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Η συσπείρωσή μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συμμετείχατε χτες στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα την οικονομική κρίση και το ξεπέρασμά της προς όφελος των εργαζομένων.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τους ομιλητές που ξενιτεύτηκαν τόσα χιλιόμετρα προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους, όπως επίσης και τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑς για την ουσιαστική βοήθεια που έδωσαν για την, κατά τη γνώμη μας, επιτυχία της εκδήλωσης. Θεωρούμε ότι η πολυμορφία των απόψεων στο χώρο μας αποτελεί τον πλούτο του και πρέπει να την διαφυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει μέσα από σύνθεση και την αντίθεση να προωθήσουμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση με τις τοποθετήσεις των συντρόφων που θέλησαν να μιλήσουν. Μάλιστα ένας από τους τεχνικούς στόχους της συσπείρωσής μας είναι ακριβώς να μιλήσουν αυτοί που συνήθως δεν μιλούν, αυτοί που έχουν συνήθως τη θέση ακροατή, αν και οι συμμετέχοντες στη εκδήλωση είναι μάλλον από τους ανθρώπους που μιλούν πιο άνετα αφού έρχονται πιο «ψαγμένοι» και πιο αποφασισμένοι. Θεωρούμε πως όταν αποκτήσουμε όλοι το θάρρος και την ευχέρεια να εκφράζουμε δημόσια τις σκέψεις μας συμβάλλουμε στη διεύρυνση της δημοκρατίας, την παγίωση της συναπόφασης και την απόκτηση ευθύνης γι’ αυτά που συμβαίνουν, μιας ευθύνης που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το μέλλον μας «για μας με μας».

Γι’ αυτό και η πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων νομίζουμε πως είναι πολύ σημαντική στους κρίσιμους καιρούς που διάγουμε αν και ακόμη βρίσκεται σ’ ένα πρωταρχικό στάδιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: